Print
Hits: 1014

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО відвідав товариську зустріч між ФК «Суми» і U-17 КДЮСШ «Суми», яка відбулась на оновленому стадіоні «Авангард».

Очільник міста побажав обом командам достойної та чесної гри, та наголосив, що забезпечення належних умов для виховання асів спортивного світу та відродження професійного футболу у Сумах, – одні з першочергових завдань на найближчі роки.

«Ми робимо все для того, аби сумські спортсмени відшліфовували свою майстерність у відповідних умовах, адже розуміємо, що самого лише Футбольного центра «Барса» просто недостатньо. Зокрема, завершили перший етап реконструкції стадіону «Авангард», який по суті стояв без ремонту 15 років, – влаштували футбольне поле третього покоління та бігові доріжки. Загальна вартість проєкту склала 11 млн гривень. У наступному році плануємо ремонт спортивних залів у самому спорткомплексі, вхідної групи, заміну огорожі, проведення благоустрою та ремонт під’їзних шляхів й місць для паркування біля самого стадіону. Як бачимо, діти вже займаються та задоволені, тож зичу їм натхнення, енергії, та, відповідно, перемог», – підкреслив керманич обласного центра.

З професійної точки зору, поле дійсно вражає високою якістю, зауважив Президент ФК «Суми» Геннадій ДЕМ’ЯНЕНКО. За його словами, воно відповідає стандартам ФІФА (Міжнародна федерація футбольних асоціацій) і таких у Сумській області всього два, а в Україні – декілька.

Тестування поля на професійному рівні футбольним клубом «Суми», підтримку якого гарантував Олександр Лисенко, відбудеться вже у 2021 році.