Print
Hits: 1035

Представники міської влади та правоохоронці нагадали перевізникам приватного та комунального пасажирського транспорту основні правила та вимоги під час здійснення перевезень в умовах карантину.

Зокрема, заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ наголосила на неухильному дотриманні маскового режиму пасажирами та безпосередньо водіями громадського транспорту. З останніми, за словами посадовиці, має бути проведений додатковий інструктаж. Разом із тим, Альона Дмітрєвская акцентувала увагу й на пільгових перевезеннях осіб, які належать до категорій: «Учасник бойових дій» та «Члени сім’ї загиблих/померлих учасників бойових дій».

Своєю чергою в. о. начальника відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Микола ГІЦЕНКО довів до відома присутніх на засіданні інформацію про роботу мобільної групи з контролю за дотриманням вимог чинного законодавства, щодо запровадження карантинних заходів під час здійснення пасажирських перевезень в складі представників поліції та відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг. Принагідно, він також закликав перевізників поновити оголошення «Вхід без маски заборонено», а там де воно було взагалі відсутнє – забезпечити його розміщення.

Про вимоги чинних нормативних документів стосовно умов роботи міського пасажирського транспорту під час карантину (у тому числі про перевезення пасажирів в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу), адміністративну відповідальність за порушення цих вимог та рейдові перевірки до кінця карантину учасників зборів ознайомив командир батальйону управління патрульної поліції в Сумській області Юрій ПАРАЩУК.