Print
Hits: 986

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час апаратної наради доручив керівництву управління освіти і науки передбачити можливі варіанти організації навчального процесу в закладах загальної середньої освіти в умовах дії карантинних обмежень.

Очільник міста зауважив, що основна робота в цьому напрямку розпочнеться після ухвалення відповідного рішення на рівні держави, але вже зараз освітяни мають розуміти, як реалізовуватимуть варіанти організації навчання, що вже були озвучені МОН раніше: дистанційна освіта, змішана форма або кілька змін.

При плануванні організації навчально-виховного процесу в школах Олександр Лисенко запропонував врахувати напрацювання дитсадків, які відновили роботу в червні.

«Ми повинні бути готові до того, що у вересні діти підуть до школи. Наразі профільне міністерство та Головний державний санітарний лікар розробляють алгоритм відвідування учнями шкіл та процесу навчання. У дитсадках зараз відбувається, так би мовити репетиція: напрацьовується досвід, яким згодом вихователі ділитимуться з учителями», – сказав міський голова.

В. о. начальника управління освіти і науки Тетяна ДРИГА повідомила, що наразі заклади дошкільної освіти та навчально-виховні комплекси відвідує приблизно 16% загальної кількості дошкільнят. Випадків захворювання та поширення короновірусної хвороби серед дітей та працівників закладів дошкільної освіти не зафіксовано.

Минулого тижня із залученням представників Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області заклади перевірили на виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 № 25 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби». Суттєвих порушень не виявлено. Результати узагальнюються.