0012.jpg

У Центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка відбулась презентація книги Петра НЕСТЕРЕНКА «З музою – до останку», виданої за фінансової підтримки міської ради.

У збірці представлені творчі портрети людей, майстрів слова, пензля і сцени, які творили духовне обличчя міста і чиї імена відомі не лише в Сумах, а й в Україні. Серед героїв книги Микола Данько, Юрій Царик, Анатолій Гризун, Геннадій Петров, Єлизавета Василевська, Георгій Яковенко, Анатолій Тимченко, Федір Панасенко, Володимир Дяченко.

За словами Петра Нестеренка, до написання книги його підштовхнув проєкт департаменту комунікацій та інформаційної політики «Я – сумчанин». Тож, користуючись нагодою, автор висловив вдячність міській владі за збереження пам’яті про видатних земляків і популяризацію творчості місцевих авторів.

«Писати про людей – важливо, це поклик моєї письменницької душі та водночас подяка усім тим, хто творив і примножував історію Сум заради нинішнього і майбутнього», – сказав Петро Нестеренко.

«З музою – до останку» – це третє видання, що побачило світ за фінансової підтримки міської ради. Раніше з друку вийшли книги Володимира ЩЕГЛОВА «Пошук істини» та Олександра ВЕРТІЛЯ «Сумщина олімпійська: Citius, Altius, Fortius!».