003.jpg

Найкращі студенти із п’яти вишів Сумщини змагались за титул «Студент року – 2019».

Це щорічний конкурс, який проводиться за підтримки міської та обласної влади, зокрема, відділу у справах молоді та спорту та міського центру дозвілля молоді. Головна умова змагань серед студентів – показати активну громадську діяльність та успіхи у різних сферах життя під час навчання у закладі вищої освіти.

Цьогоріч за звання кращого студента року змагались: студентка СНАУ – Анастасія МАРТИНЕНКО, студентка СумДПУ ім. А. С. Макаренка – Ангеліна ЛУЦИК, студент СумДУ – Микита КОВАЛЕВСЬКИЙ, студентка СФ ХНУВС – Марина Гайдар та студент ГНПУ ім. О. Довженка – Сергій БУТКО. Всі вони перемогли на університетських етапах конкурсу.

У конкурсі змагались і студенти «по номінаціям».

Оцінювало конкурсантів професійне журі, кожен із його складу – експерт за певним напрямком: «громадський діяч», «медійник», «науковець», «спортсмен», «волонтер», «вокаліст», «танцюрист» та «оригінальний жанр».
Учасники мали підготувати «відеовізитки», під час перегляду яких, кожен із студентів розповідав про себе, своє студентське життя, здобутки та плани як представника вишу.

Другим був «Конкурс запитань», де номінантів випробовували на ерудицію.

Не оминули й «Конкурс талантів». Студенти вражали своїм креативним підходом до постановки номеру та обраних костюмів і композицій.

Після перегляду конкурсних програм переможцем «Студента року – 2019» (комплексна характеристика) було обрано студента ГНПУ ім.О. Довженка – Сергія БУТКА.

Заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ вручив найактивнішим студентам грамоти міського голови, а конкурсантам побажав подальших успіхів та наголосив, що студентство – це найпрекрасніша пора в житті.

«Незалежно від результату, кожен із Вас – вже переможець, Вами пишаються не тільки батьки та друзі, а ціла університетська родина. Я щиро радію, що Сумщина, зокрема і Суми багаті на таких талановитих, а головне перспективних студентів, які прославлятимуть нашу рідну Україну», – додав посадовець.