Print
Hits: 367

КП «Міськводоканал» у рамках співпраці з Міжнародною організацією з міграції планують реалізувати проєкт зі встановлення когенераційної установки на міських очисних спорудах.

Задля реалізації даного проєкту водоканал плідно співпрацює з СумДУ.

Під час зустрічі керівництва водоканалу з представниками МОМ та доктором технічних наук, професором СумДУ Миколою СОТНИКОМ йшлось про технічні параметри майбутньої когенераційної установки, а також дорожню карту всієї процедури. Найближчим часом планується підписання Меморандуму про співпрацю, який передбачатиме не тільки встановлення джерела резервного живлення для очисних споруд, а й за можливості – забезпечення комунального підприємства необхідним обладнанням та інструментами.

«Така установка допоможе в надзвичайній ситуації забезпечити функціонування очисних споруд і відповідно – уникнути екологічної катастрофи в Сумах. При цьому, окрім генерації електроенергії, ми отримаємо додаткове джерело теплопостачання для об’єктів міських очисних споруд», - зазначив директор КП «Міськводоканал» Анатолій САГАЧ.

Принагідно в комунальному підприємстві зазначають, що минулого року водоканал отримав від МОМ кабельно-провідникову продукцію для підключення дизель-генераторів резервного живлення.