001.jpg

Відділ транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг інформує про те, як функціонувала галузь пасажирських перевезень минулого тижня.

У вівторок, 30 січня, на зупинці «Баранівка» перевіряли санітарний стан транспортних засобів, наявність необхідної інформації в салонах автобусів, відповідність написів, зокрема реклами, вимогам чинного законодавства про застосування державної мови. За результатами перевірки двом суб’єктам господарювання направили акти для усунення недоліків.

У середу, 31 січня, відбулась перевірка курсування міського пасажирського транспорту у вечірній час на просп. Михайла Лушпи (зупинка «10-й мікрорайон). Основну увагу приділили своєчасному виконанню графіку руху на восьми автобусних маршрутах. На контрольованих маршрутах транспорт працював відповідно до розкладів руху.

Також минулого тижня фахівці відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг спільно з керівництвом КП «Електроавтотранс» взяли участь в онлайн-нараді Міністерства інфраструктури України щодо шляхів розв’язання нагальних питань у галузі міського електричного транспорту. Учасники обговорили питання вдосконалення законодавства у сфері електротранспорту, специфіки та проблеми роботи підприємств міського електротранспорту в умовах воєнного стану, практики застосування положень Типового договору про організацію надання транспортних послуг з перевезень. Також торкнулись питання використання для перевезення пасажирів транспортних засобів, отриманих як гуманітарна допомога. Це спільна проблема для всієї країни, тож, ухвалили рішення організувати окреме засідання з метою законодавчого врегулювання цього питання.