0010.jpg

Працівники КП «Міськводоканал» проводять планові обстеження оглядових колодязів на міських мережах і виконують їх поточний ремонт та накриття.

Протягом року водоканальці ремонтують понад 300 колодязів і встановлюють близько 500 кришок люків.

Крадіжки накривок не лише завдають збитків комунальному підприємству, але й створюють неабияку небезпеку для здоров’я та життя містян, адже підземна споруда являє собою колодязь глибиною до 6 м, нерідко загазований, на дні якого розміщені металеві конструкції.

Про кожен факи крадіжки КП «Міськводоканал» інформує правоохоронні органи для порушення кримінальних справ і притягнення винних осіб до відповідальності.2

Варто зазначити, що водоканальці обслуговують лише частину колодязів на комунікаціях міста. Значна частина викрадень припадає на безгосподарські мережі або комунікації інших служб та організацій.

КП «Міськводоканал» вкотре звертається до містян із закликом бути обачними і при виявленні відкритого оглядового колодязя повідомляти диспетчерську службу підприємства за тел.: (050)4078110, (067)5482112.

У разі отримання повідомлення і виявлення відкритих чи пошкоджених колодязів, комунальне підприємство вживатиме заходів з їх накриття та ремонту або інформуватиме відповідні інстанції задля усунення небезпеки.