0010.jpg

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення призупинити опалювальний сезон у житловому секторі, зважаючи на погодні умови та прохання сумчан.

Як повідомив міський голова Сум Олександр ЛИСЕНКО, причиною термінового скликання комісії стали численні прохання від містян, теплогенеруючих компаній та обслуговуючих організацій відтермінувати подачу тепла до будинків.

Слова очільника міста підтвердила заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ. Вона розповіла, що при ввімкненні опалення, працівники підприємства наражались на спротив мешканців будинків, більше того, мали місце випадки, коли сумчани самовільно відключали подачу тепла.

Начальник відділу «Служба 15-80» Валерій МАРЮХНА доповів, що в останні дні відділ отримував лише поодинокі звернення з проханням якнайшвидше розпочати пуск тепла, в переважній же більшості містяни просили зачекати, доки на вулиці стане прохолодніше.

За інформацією начальника Сумського обласного центру з гідрометеорології Олександра ПОНОМАРЬОВА, упродовж тижня, з 17 по 24 жовтня, буде тепліше кліматичної норми: середньодобова температура повітря становитиме 9–12°С.

Зваживши на отриману інформацію, комісія ухвалила рішення призупинити опалювальний сезон у житловому секторі. З датою відновлення визначатимуться на наступному засіданні, яке заплановано на вівторок, 22 жовтня.

Водночас очільник міста наголосив на тому, що в закладах соціально-гуманітарної сфери опалювальний сезон триває.