001.jpg

Виконавчий комітет міської ради на позачерговому засіданні ухвалив рішення, яким встановив тариф на послуги з організації збирання, вивезення твердих побутових, великогабаритних та ремонтних відходів, що утворюються на території Сум для ТОВ «Сервісресурс» та ТОВ «А-Муссон».

Спочатку представники підприємств-надавачів послуг проінформували присутніх про причини внесення змін до скорегованих тарифів, які діяли наразі.

Після ґрунтовних обговорень всіх пропозицій, що надходили, члени виконавчого комітету прийшли до згоди та встановили нові тарифи перевізникам сміття.

Тож тарифи на послуги з вивезення відходів для ТОВ «Сервісресурс»: для населення багатоквартирних житлових будинків складають – 19,85 грн/м³, для населення приватного сектору – 15,45 грн/м³, для бюджетних організацій – 101,94 грн/м³; для інших споживачів – 131,98 грн/м³.

Відповідно для ТОВ «А-Муссон»: для населення багатоквартирних житлових будинків складають – 19,54 грн/м³, для населення приватного сектору – 17,62 грн/м³, для бюджетних організацій – 123,83 грн/м³; для інших споживачів – 151,97 грн/м³.

Члени виконавчого комітету зазначили, що для населення приватного сектору тариф встановлений з урахуванням норм накопичення по великогабаритним та ремонтним відходам.

Також за пропозицією виконавчого комітету до додаткової угоди щодо комунального замовлення на надання послуг з організації збирання, вивезення, утилізації твердих побутових, великогабаритних та ремонтних відходів включити наступні вимоги до ТОВ «Сервісресурс» та ТОВ «А-Муссон»: обов’язково передбачити облаштування контейнерних майданчиків згідно з графіком, який затвердити до 1 вересня цього року виконавчим комітетом міської ради та до 1 грудня поточного року встановити контейнери окремо для великогабаритних та ремонтних відходів.

Нові тарифи вступають в дію через 15 днів після опублікування, але не раніше ніж буде підписана додаткова угода.