005.jpg

16 березня в Сумах відбувся практикум із застосування законодавства на тему «Практичне застосування антикорупційного законодавства. Електронна система декларування доходів».

Практикум було проведено Сумським регіональним відділенням Асоціації міст України в рамках проекту ПУЛЬС («Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні») Агентства з міжнародного розвитку США. Проект відповідно до меморандуму з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, впроваджує Всеукраїнська асоціація місцевого самоврядування Асоціація міст України через Офіси реформ.

Іншим напрямом діяльності проекту є розробка законодавчої бази та організація зворотного зв'язку між законодавцями, представниками місцевого самоврядування та громадськості. Тож виходячи з цього аспекту діяльності АМУ за підтримки сумської міської ради і було організовано та проведено практикум.

У його роботі брали участь заступник міського голови Степан ПАК, виконавчий директор Сумського регіонального відділення АМУ Володимир ДЕРИЗЕМЛЯ, начальник відділу організаційно-кадрової роботи Андрій АНТОНЕНКО, міські голови міст-членів Асоціації, голови об’єднаних територіальних громад області, консультанти Офісу реформ Сумського регіонального відділення Асоціації міст України, посадові особи місцевого самоврядування, представники громадськості.

Під час засідання пройшло обговорення змін до антикорупційного законодавства та актуальних питань його виконання посадовими особами місцевого самоврядування та навчання роботі з електронною системою декларування доходів.

Також слухачам практикуму також було надано практичні рекомендації щодо роботи по запобіганню корупції в органах місцевого самоврядування, розробці та впровадженню антикорупційних програм, способів вирішення конфліктів інтересів.

Особлива увага була приділена діяльності відповідальних посадових осіб з антикорупційної діяльності у новостворених громадах, адже величезна відповідальність за неї покладається саме на керівників структурних підрозділів, які несуть відповідальність не тільки за себе, але й за своїх підлеглих, які заповнюватимуть декларації та проводитимуть роботу із запобігання корупції.