Print
Hits: 879

Відсьогодні стартувало громадське обговорення проєкту Статуту Сумської міської територіальної громади

Про це повідомили в управлінні суспільних комунікацій.

Триватиме збір пропозицій громадськості щодо оновленої сумської Конституції до 15 лютого.

Ознайомитися з проєктом документа можна за цим посиланням.

Організатори обговорення – управління суспільних комунікацій та правове управління – звертаються до сумчан з проханням надавати пропозиції із зазначенням конкретного розділу (статті), якої стосуються зміни та за можливості з їх обґрунтуванням (поясненням).

Для того, щоб подати свої зауваження (пропозиції), необхідно скористатися модулем подачі електронного звернення на Інформаційному порталі міської ради.

Заповніть позначені рядки форми електронного звернення, у темі вкажіть «Статут територіальної громади». Ви також можете додати власний файл з оформленими пропозиціями, натиснувши відповідну кнопку. Звертаємо увагу, що перед надсиланням форми оберіть відповідне значення у рядку «Статус заявника»: фізична чи юридична особа відповідно.

Усі надані пропозиції будуть опрацьовані та узагальнені членами Робочої групи з підготовки змін до Статуту територіальної громади.

Результати обговорення будуть оприлюднені на офіційному сайті міської ради до 20 лютого.

Нагадаємо, проєкт оновленого Статуту територіальної громади був підготовлений членами робочої групи у співпраці з експертами з питань інструментів громадської участі Офісу Ради Європи в Україні. Він актуалізує зміни у територіально-адміністративному устрої, законодавстві, розширює механізми участі громади в ухваленні управлінських рішень, громадського контролю, реалізації прав і обов’язків жителів громади тощо.