002.jpg

У четвер, 25 червня, відбулися засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту та зв’язку; з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології.

На порядок денний постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту та зв’язку затвердили 20 питань.

Особливу увагу міські обранці приділили розгляду питання «Про звернення директора департаменту інфраструктури міста Олександра ЖУРБИ щодо розгляду питання проведення службового розслідування стосовно порушення порядку співфінансування та визначення (погодження) черговості проведення капітальних ремонтів згідно чинного Порядку затвердженого рішенням Сумської міської ради від 29 січня 2020 року № 6369-МР (зі змінами)».

Так, члени комісії заслухали відповідну інформацію та затвердили черговість проведення співфінансування проведення капітальних ремонтів.

Разом із тим, депутати затвердили й план роботи на друге півріччя поточного року. Таким чином було підтримано рішення виділити кошти з бюджету міської ОТГ на сплату заборгованості ДПЗД «Укрінтеренерго» за спожиту електричну енергію КП «Міськводоканал» та направити дане питання на розгляд постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики.

Загалом постійною комісією було розглянуто 12 питань, решту – перенесли на наступне засідання постійної комісії.

Під час засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології депутати затвердили 68 питань на порядок денний.

Зокрема, більша частина звернень до членів комісії стосувалась питань учасників АТО, розгляду звернень фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб.

Тож депутати погодили питання стосовно надання ОК «Садівничо-будівельний кооператив «Зліт» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для подальшої її передачі у користування на умовах оренди за адресою: вул. Європейська, орієнтовною площею 0,0046 га, категорія, цільове та функціональне призначення якої – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення; для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів передачі електричної та теплової енергії; надання в оренду земельних ділянок АТ «Сумиобленерго» на території Зарічного району; надання в оренду фізичній особі земельної ділянки за адресою: вул. Білопільський шлях, 26, площею 0,0078 га строком на 5 років; надання згоди ТДВ «Сумська станція технічного обслуговування автомобілів 15997» на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки за адресою: вул. Тополянська, 23, площею 0,6827 га, категорія та цільове призначення якої – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення; для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства, на якій знаходяться об’єкти нерухомого майна згідно записів про право власності.

Окрім того, члени комісії відмовили ТОВ «Бісервіс» у поновленні договору оренди земельної ділянки за адресою: вул. Роменська, 96/1, площею 0,0520 га, категорія та функціональне призначення якої – землі житлової та громадської забудови, під розміщення торгівельно-виставкового майданчика для автомобілів у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки містобудівній документації.

Усі питання порядку денного засідання постійної комісії були розглянуті вчасно та в повному обсязі.