0012.jpg

11 жовтня у приміщенні Конгрес-центру Сумського державного університету відбувся «Ярмарок вакансій», де водночас працювала презентаційна платформа «Формула успіху».

Організував інформаційні заходи Сумський міський центр зайнятості.

Під час церемонії відкриття центр зайнятості відзначив працедавців міста за тісну співпрацю, особистий внесок у економічний розвиток регіону, активну позицію у реалізації політики зайнятості.

У ярмарку взяли участь представники 14 працедавців міста, серед яких: КП «Електроавтотранс», управління патрульної поліції в Сумській області, АТ «Сумський завод «Насосенергомаш», АТ «Сумигаз», ТОВ «Сумитеплоенерго», АТ «НВАТ «ВНДІкомпресормаш», ДП «Завод обважених бурильних та ведучих труб», Сумська Дирекція АТ «Укрпошта», ТОВ «Сумифітофармація», Сумське обласне управління ПАТ «Державний ощадний банк України», Сумський будівельний коледж, ТОВ «Епіцентр К», ТОВ «Глобал Білгі», Представництво «КІМАКР АЕМ ЛТД».

Їх представники презентували свої підприємства та інформували про вільні робочі місця, умови та оплату праці, наявність соціальної інфраструктури, перспективи кар’єрного зростання тощо. Відвідувачам були запропоновані близько 100 актуальних вакансій – це і посади для службовців, і робітничі професії, і вакансії, що не потребують кваліфікації та спеціальної підготовки. Також для усіх охочих знайти роботу доступною була вся актуальна база вакансій міського центру зайнятості.

Фахівці міського центру зайнятості надавали консультації з питань працевлаштування та організації власної справи, можливостей професійного навчання та профорієнтації, нових сервісів служби зайнятості, участі в оплачуваних громадських та інших роботах тимчасового характеру, щодо правових аспектів зайнятості та інших послуг, що надаються службою зайнятості.

Водночас на іншому майданчику проходила Презентаційна платформа ділових людей «Формула успіху». З метою отримання мотивуючого стимулу для активних дій і побудови подальшої кар’єри відвідувачі даної локації спілкувались із сумчанами, які свого часу скористались діючими програмами активної підтримки зайнятості, а також із тими, хто повірив у свої сили та успішно розвиває свій бізнес. Ці історії вражають та надихають.

На зустріч із шукачами роботи завітали: Вікторія КАНДИБЕЙ – підприємиця, яка втілила у життя стартап із маркування одягу «Birka.in.ua», Світлана ОКСЕНЧУК - власниця сімейного бізнесу б’юті-індустрії «Fusion», Тетяна П’ЯТНИЦЬКОВА - власниця популярного бренду жіночого одягу «ТELL», Андрій ЛОГВИН - бізнесмен, який працює у сфері енергозбереження та альтернативної енергетики.

Проведення таких заходів є однією із ефективних форм діяльності служби зайнятості, спрямованої на те, щоб сумчани були з роботою, а працедавці мали кваліфіковані кадри, і головне - щоб громадяни бачили перспективність роботи на рідній землі.