004.jpg

Бібліотека-філія № 2 та Інклюзивна бібліотека-філія № 11 отримали нові видання в рамках проєкту «Валізка з книжками» від Культурного інституту Німеччини Goethe-Institut.

Проєкт спрямований на підтримку та популяризацію читання серед дітей. Окрім книг українських та закордонних авторів, до «валізки» входять сенсорні іграшки, розмальовки та брошура з порадами психологині Світлани РОЙЗ та психотерапевта Удо БЕРА щодо роботи з дітьми, які живуть у прифронтовому місті.

Як зазначають автори проєкту, його назва обумовлена тим, що валізка асоціюється з дорогою, пригодами та радістю знайомства з новим та незвіданим. Утім, зараз вона стала символом важкого рішення — залишити свою рідну домівку у пошуках безпеки. На жаль, не у всіх валізках знайшлося місце для улюблених книжок.

Тому організатори зробили все можливе для того, щоб «Валізка з книжками» доїхала до українських дітей в Німеччину та інші країни Європи. Але й ті діти, які залишаються в Україні, повинні мати різноманітне дозвілля. Тож, відтепер, завдяки отриманим книгам, вони зможуть цікаво та з користю проводити час у стінах бібліотек.