Print
Hits: 601

Дитячі музичні школи Сум продовжують навчати дітей і проводять культурно-мистецькі заходи.

У ДМШ № 4 відбулася посвята першокласників у музиканти. Святковий концерт «Музичне королівство» відкрив хор молодших класів, а продовжили концерт яскраві інструментальні номери учнів молодших і старших класів. Прозвучали твори українських композиторів і класичні композиції для скрипки, флейти, фортепіано та вокалу соло. Серед учасників концерту були дуети у складі викладачів фортепіанного відділу у складі Світлани ДЕМЧУК і Дар’ї САМІЛИК, а також учениці Аріни СУМЦОВОЇ та викладача Людмили Д'ЯЧЕНКО, учнівський вокальний ансамбль «Співаночка» під керівництвом Богдани БЕЗУС. провела концерт Світлана ДЕМЧУК.

Викладач ДМШ № 4 Вікторія РУДЕНКО провела у бібліотеці-філії № 3 ім. О. П. Столбіна концерт до Дня української хустки. Глядачі почули твори українських і закордонних композиторів, а також стали учасниками майстер-класу з зав'язування хустини.

У ДМШ №1 відбувся концерт «Народна музика у творчості українських композиторів», який підготували учні та викладачі школи. На концерті прозвучали обробки українських народних пісень та авторські твори Миколи Лисенка, Левка Ревуцького, Платона Майбороди та інших українських композиторів. На сцену вийшли юні артисти Поліна МУХА, Каміла ЛОПАТКА, Наталка ЗЕЛЕНА, Мирон ТЕВОСЯН, Марія ГОЛЮК, Нікіта ПАРТАЛА, Софія ПРОСКОЧІЛО, Даніела ПІМОНЕНКО, Євгенія СЕМИКРАС, Владислав ЄВТУХОВ, Георгій ГОРЛАЧ. Справжньою окрасою вечора став виступ викладачки по класу фортепіано Марії СИНЯГОВСЬКОЇ. Ведуча концерту – викладач музично-теоретичних дисциплін Олена ТРОЦЕНКО – розповіла про унікальний музичний фольклор, яскраву своєрідність пісень і танців різних регіонів України, повідомила цікаві факти про українських митців, завдяки яким збереглася народна музика.