007.jpg

Під час дії карантинних заходів на території Сумської міської ОТГ заклади міської централізованої бібліотечної системи продовжують працювати задля комфорту читачів, але в онлайн-режимі.

Мова йде про повний перехід у соціальні мережі. Як зазначає начальник відділу культури Наталія ЦИБУЛЬСЬКА, діджиталізована бібліотечна система прийшлась до вподоби багатьом, зокрема, зросла кількість читачів, особливо чоловіків.

«Бібліотекарі – люди творчі, а тому навіть в умовах карантину до роботи підходять відповідно, а головне сучасно. Ми повністю перейшли у соціальні мережі – Facebook та Instagram, але це не означає, що читачу відтепер буде складніше знайти потрібну літературу, – посилання на книгу завжди можна дізнатись у працівників книгозбірні, надіславши запит на електронну адресу. Окрім цього, ми створили буктрейлери (короткі відеоролики за мотивами книг), онлайн-кросворди та онлайн-вікторини. Разом із тим, подбали й про учнів старших класів, склавши перелік порад та підкажчиків щодо ЗНО», – підкреслила посадовиця.

Нагадаємо, на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади діють 18 бібліотек, у числі яких: Центральна міська бібліотека ім. Т. Г. Шевченка, філії, розташовані по місту та у селі Піщане Піщанського старостинського округу. Свої двері для читачів книгозбірні відкриють по закінченню карантину.