0010.jpg

Сьогодні, 25 лютого з нагоди 149-ої річниці з Дня народження видатної української поетеси, перекладача, культурного діяча Лесі Українки у закладах міської централізованої бібліотечної системи провели низку інформаційно-просвітницьких заходів.

Книжкова виставка «В її імені барви України» запропонувала читачам центральної міської бібліотеки ім.Т. Г. Шевченка познайомитися ближче з творами знаменитої на увесь світ письменниці. 

Бібліотека-філія № 14 влаштувала літературне свято «Вітрила Лесиної долі» для учнів початкових класів школи № 23. Маленькі слухачі захоплено слухали про складну долю волелюбної жінки. Особливо вразили школярів її дитячі роки, натхнення до навчання. Учні познайомилися з ранньою творчістю поетеси та послухали її вірші.

Вихованців дитячого садка «Білосніжка»  бібліотека-філія № 16 запросила ознайомитися з літературним портретом «На крилах Лесиних пісень». Бібліотекарі  познайомили  дітей з біографією поетеси, пролунали її дитячі вірші та казка «Метелик». Діти подивились мультфільм за казкою Лесі Українки «Біда навчить», а також  переглянули книжкову виставку «В її імені – барви України».

В бібліотеці-філії № 11 працівники оформили  літературну зону «Віночок шани Лесі Українки», де представили матеріали про перебування 18-літньої поетеси в Косівщині під Сумами, яка приїздила до місцевої знахарки Параски Богуш на лікування.

В бібліотеці-філії № 17 створили книжкову викладку «Нескорена українська душа».

Усім відвідувачам бібліотек такі заходи надали змогу зазирнути у внутрішній різнобарвний творчий світ славетної українки, доторкнутися до потаємних глибин її поетичної душі.

Ніжна, але сильна духом, пройнята «прометеївським» вогнем любові до людей, Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот, до цього часу є символом боротьби українського народу за волю та незалежність.