003.jpg

Екскурсійний аудіопроєкт «Архітектурна спадщина міста Суми» розроблений у 2016-2017 роках Агенцією промоції «Суми» та Сумським державним педагогічним університетом ім. А.С. Макаренка.

Проєкт є комплексним та складається з кількох етапів. Його мета – ознайомити жителів та гостей міста з історією, культурою та архітектурними особливостями Сум, а також сприяння вихованню відповідальності за збереження його культурної спадщини.

У рамках проєкту створені аудіоматеріали, які доступні при зчитуванні спеціальних QR-кодів, розміщених на інформаційних табличках на об’єктах архітектурної, історико-культурної спадщини нашого міста двома мовами. Таким чином, усі охочі зможуть дізнатися про історію та особливості сумських пам’яток.

Усього у переліку – до 50 будівель, споруд, пам’яток та цікавинок Сум. Крім того, підготовлено дві відеопрезентації та видано тематичні буклет і мапу.

Додамо, що виготовлення інформаційних табличок та їх розміщення профінансовано у рамках громадського (партиципаторного) бюджету.