004.jpg

12 травня 2016 року між Сумською міською радою та Держенергоефективності підписано Меморандум про партнерство щодо запровадження енергосервісу для підвищення енергетичної ефективності будівель бюджетних установ.

Меморандум підписано з метою проведення масштабної енергомодернізації будівель, скорочення споживання енергоресурсів об’єктів державної та комунальної власності на виконання Закону України «Про затвердження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації» № 327-VIIІ, Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації» від 09.04.2015 № 328-VIIІ.

Енергосервіс – комплекс технічних та організаційних енергозберігаючих (енергоефективних) та інших заходів, спрямованих на скорочення замовником енергосервісу споживання та/або витрат на оплату паливно-енергетичних ресурсів.

Енергосервіс впроваджується за кошти приватного інвестора. Повернення вкладених інвестицій відбувається за рахунок фактично отриманої економії енергоресурсів від впровадження енергосервісу.

Меморандум