Print
Hits: 6086

Народився 19 жовтня 1981 року в м. Хотимськ Могилевської області (Білорусь). Через 2 роки родина переїхала в м. Суми, де проживає по теперішній час.

Громадянин України. Освіта вища.

З 1989 року по 1997 навчався у ЗОШ № 23, а старші класи – у ЗОШ № 6 за профільною фізико-математичною підготовкою.

З 1999 по 2004 рік – навчався на бакалавраті та в магістратурі Сумського державного університету за спеціальністю «фізична та біомедична електроніка», закінчив з відзнакою кожен рівень.

У 2004 – 2007 роках – навчання у аспірантурі.

У 2009 році захистив дисертацію та отримав науковий ступінь кандидата фізико-математичних наук, спеціальність 01.04.01 – «фізика приладів елементів і систем».

З 2007 року працював на науково-викладацьких посадах асистента, старшого викладача, доцента, завідувача секцією і декана факультету Сумського державного університету.

З 2008 по 2023 роки виконував функції та обов’язки відповідального секретаря відбіркової комісії факультету і, згодом, голови відбіркової комісії факультету «Електроніки та інформаційних технології» СумДУ, заступника завідувача кафедрою комп’ютерних наук, заступника декана факультету ЕлІТз практично-орієнтованої підготовки студентів та інтеграційних зв’язків із замовниками кадрів, заступника декана з навчально-організаційної роботи факультету і, згодом, декана факультету.

За 22 роки науково-педагогічної діяльності опубліковано понад 80 наукових статей, тез доповідей на конференціях, методичних видань.

З перших днів повномасштабного вторгнення рф, вступив до лав тероборони, брав участь у вуличних боях, організував на базі СумДУ штаб тероборони та блокпост, з якого велося спостереження задля блокування наступу противника.

Після вигнання росіян з Сумщини Олексій Дрозденко продовжив працювати в університеті, а також допомагати Силам оборони: ремонтувати та доукомплектовувати дрони, працювати над автоматизацією кулеметних турелей, навчати на спеціальних курсах військових на операторів безпілотників, брав участь у волонтерських ініціативах щодо забезпечення військовиків бронежилетами, тактичним взуттям, засобами звʼязку тощо.

З червня 2023 року – обіймав посаду заступника голови Сумської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації – начальника ОВА. Відповідав і за інформаційну безпеку регіону, будівництво теле- та радіовеж в прикордонних громадах, збільшення кількості FM-передавачів.

31 жовтня 2023 року Розпорядженням Президента України №184/2023 – рп призначений начальником Сумської міської військової адміністрації.

Старший лейтенант запасу, артилерист.

Одружений. Виховує доньку.