004.jpg

Порядок денний засідання був затверджений із 98 питань. Основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили учасникам АТО, наданню земельних ділянок фізичним особам-підприємцям, юридичним особам.

Так, одноголосно підтримане питання відмови Руденку Дмитру Олександровичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Суми, вул. Баранівська (колишня Червонопрапорна) (біля земельної ділянки з кадастровим номером 5910136600:10:007:0029), орієнтовною площею 0,0800 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування об'єкта вимогам Плану зонування території міста Суми, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 06.03.2013 № 2180-МР, згідно з яким зазначена земельна ділянка позначена як вільна від забудови територія, використання якої для розміщення нових житлових будинків з присадибними ділянками не передбачено, так як земельні ділянки із заявленим цільовим призначенням можуть розміщуватися лише в зоні садибної житлової забудови Ж-1, до якої зазначена у зверненні земельна ділянка не відноситься. Також було відмовлено Слободенюку Сергію Олександровичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Тополянська (так у клопотання), орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, у зв’язку з тим, що зазначена на графічних матеріалах, доданих до клопотання заявника, земельна ділянка знаходиться поза межами м. Суми, розпорядження якою не належить до повноважень Сумської міської ради. Крім цього, було відмовлено Слободенюку Сергію Олександровичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Тополянська (так у клопотання), орієнтовною площею 0,1200 га для індивідуального садівництва, у зв’язку з тим, що зазначена на графічних матеріалах, доданих до клопотання заявника, земельна ділянка знаходиться поза межами м. Суми, розпорядження якою не належить до повноважень Сумської міської ради.

Депутатами було відмовлено Гончарову Іллі Вікторовичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, проспект Козацький (біля земельної ділянки з кадастровим номером 5910136300:14:003:0041), орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки Детальному плану території по проспекту Козацькому - вулиці Герасима Кондратьєва у м. Суми, затвердженого рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 14.08.2018 № 445, згідно з яким зазначена земельна ділянка потрапляє на територію зелених насаджень загального користування, де розміщення одноквартирних житлових будинків (з присадибними ділянками) не передбачено. Також було відмовлено Базилеву Сергію Володимировичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Льотна, орієнтовною площею 0,0800 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки Детальному плану території по проспекту Козацькому - вулиці Герасима Кондратьєва у м. Суми, затвердженого рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 14.08.2018 № 445, згідно з яким зазначена земельна ділянка займає частину проїзду Андріївський в межах його червоних ліній, перекриваючи доступ до вже сформованих повз нього земельних ділянок.

Постійною комісією поновлено договір оренди земельної ділянки, укладеного з товариством з обмеженою відповідальністю «Олівія» за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 2 а (під розміщеним кафе та літнім майданчиком). 

Одноголосно було підтримано питання відмови комунальному некомерційному підприємству Сумської обласної ради «Сумський обласний клінічний кардіологічний диспансер» у наданні дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо відновлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за адресою: м. Суми, вул. Ковпака, 30, площею 1,36 га, що перебуває в постійному користуванні для розміщення закладу по охороні здоров’я, обласного кардіологічного диспансеру на підставі державного акта на право постійного користування СМ № 00083 від 07.11.2000 зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право постійного користування землею за № 222 у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки нормативно-правовим актам, а саме: відсутністю у Державному фонді документації із землеустрою раніше розробленої та затвердженої відповідно до статті 186 Земельного кодексу України документації із землеустрою. 

Депутатами погоджене питання надання акціонерному товариству «Державний ощадний банк України» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Суми, вул. Іллінська, 49, орієнтовною площею 11/100 від 0,4279 га, категорія, цільове та функціональне призначення земельної ділянки: землі житлової та громадської забудови; для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури; під приміщенням банку (номер запису про право власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно: 30285589 від 11.02.2019, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна: 1765048259101).

Постійною комісією поновлено договір оренди земельної ділянки, укладеного з фізичною особою – підприємцем Ардуханяном Арменом Гамлетовичем за адресою: м. Суми, вул. Лесі Українки, 23 (під розміщеним кіоском по ремонту взуття). Депутатами погоджене питання надання в оренду земельної ділянки фізичній особі-підприємцю Полякову Сергію Миколайовичу за адресою: м. Суми, вул. Олексія Береста, 2 (під будівлею котельні).

Загалом на засіданні постійної комісії 9 січня 2020 року було розглянуто 88 питань порядку денного.