0010.jpg

Порядок денний засідання було затверджено із 80 питань. Основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили учасникам АТО, питанням надання земельних ділянок у власність громадянам, які знаходяться у них в користуванні.

Так, депутатами було відмовлено Хімченку Вадиму Вікторовичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, орієнтовною площею 0,1000 га у зв’язку з тим, що розпорядження даною земельною ділянкою не належить до повноважень Сумської міської ради, оскільки вона знаходиться поза межами міста Суми. Також відмовили Андрухову Андрію Анатолійовичу в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Кленова, орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у зв’язку з невідповідністю місця розташування об’єкта вимогам законів, а саме: зазначена земельна ділянка перебуває в приватній власності іншої особи, що підтверджено Державним актом на право приватної власності на землю. 

Постійною комісією було затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надано у власність Словіковському Анатолію Степановичу земельну ділянку за адресою: м. Суми, в районі вул. Михайла Кощія та вул. Миколи Данька (земельна ділянка № 193), площею 0,1000 га, кадастровий номер 5910136300:06:001:0605. Категорія та цільове призначення земельної ділянки: землі житлової та громадської забудови Сумської міської ради для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

Депутатами погоджене питання щодо звіільнення від пайового внеску в розвиток інфраструктури міста Суми ПАТ «Сумбуд» при будівництві комплексу з двох дитячих садочків загальною місткістю 400 місць в складі дитсадка на 280 місць та дитсадка на 120 місць з’єднаних між собою переходом (на площі земельної ділянки 1,6 га) при будівництві багатоповерхових житлових будинків на території між вул. Харківською, просп. Михайла Лушпи і Івана Сірка загальною площею 140 тис.м2

Постійною комісією одноголосно підтримане питання поновлення договору оренди земельної ділянки, укладеного з фізичною особою-підприємцем Демченко Тетяною Миколаївною за адресою: м. Суми, вул. Ковпака, 22/2, строком на 5 років (під розміщеною тимчасовою спорудою для здійснення підприємницької діяльності «Обіди водіям»). 

Постійною комісією надано в оренду земельну ділянку публічному акціонерному товариству «Сумиобленерго» за адресою: м. Суми, на території Громадської організації «Садівничого об’єднання «Озерне», строком на 5 років.

Депутатами було відмовлено об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «1-ша Залізнична 6» у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам містобудівної документації, а саме: Плану зонування території міста Суми, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 06.03.2013 № 2180-МР, згідно з яким запитувана земельна ділянка знаходиться в підзоні садибної житлової забудови в межах санітарно-захисної зони виробничих підприємств Ж-1с, де розміщення багатоквартирної забудови не передбачено. 

Депутатами одноголосно підтримане питання відмови Філатову Андрію Петровичу у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Героїв Крут, 29, біля гаражного кооперативу «Автолюбитель», орієнтовною площею 0,0100 га для будівництва індивідуальних гаражів у зв’язку з невідповідністю вимогам чинних нормативно-правових актів, а саме: відсутністю у клопотанні заявника згоди землекористувача на вилучення земельної ділянки, яка перебуває у користуванні автогаражного кооперативу «Експрес».

Постійною комісією надано об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Новомістенська 12» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування за адресою: м. Суми, вул. Новомістенська, буд. № 12, площею до 0,3500 га для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Загалом на засіданні постійної комісії 11 грудня 2019 року було розглянуто понад 50 питань порядку денного.