004.jpg

За ініціативи міського голови Олександра Лисенка у м.Суми запроваджені безоплатні курси з вивчення української мови для дорослих.

До реалізації долучились Комісія з питань упровадження державної мови в місті Суми, управління освіти і науки, департамент комунікацій та інформаційної політики.

Завдання курсів – допомогти жителям міста у вивченні української мови або вдосконаленні навичок вільного володіння нею. Слухачів навчатимуть правильного слововживання. наголошування, правил орфографії та граматики тощо. Навчатимуть досвідчені вчителі української мови та літератури, котрі є переможцями фахових конкурсів і володіють сучасними методиками викладання. Будь-хто може оволодіти української мовою, говорити правильно та чисто.

Перше заняття відбудеться 20 лютого о 17:00 у Палаці дітей та юнацтва (вул. Соборна, 37). Попередньо заняття проходитимуть увечері по середах упродовж трьох місяців. Але остаточно організатори навчання визначаться після того, як знатимуть, скільки сумчан виявлять бажання займатися, який час для занять для них зручний.

Брифінг про початок проекту https://smr.gov.ua/uk/novini/podiji/13216-u-sumakh-doroslikh-bezoplatno-navchatimut-ukrajinskoji-movi.html

Перше заняття курсів https://smr.gov.ua/uk/novini/podiji/13286-vira-motrechko-bez-znannya-ukrajinskoji-movi-ne-mozhna-buti-spravzhnim-ukrajintsem.html

Увага! Місце проведення перенесено до гімназії №1 (щосереди, о 17:00)