0012.jpg

ЗВІТ

про повторне відстеження результативності рішення Сумської міської ради “Про Правила паркування автотранспортних засобів на території м. Суми” від 12.07.2011 № 672-МР

1. Вид та назва регуляторного акта.

Рішення Сумської міської ради “Про Правила паркування автотранспортних засобів на території м. Суми” від 12.07.2011 № 672-МР.

2. Виконавець заходів з відстеження.

Відділ логістики та зв’язку Сумської міської ради.

3. Цілі прийняття акта.

Упорядкування паркування автотранспорту на вулицях і дорогах міста, впровадження єдиної загальноміської політики щодо організації майданчиків для паркування автотранспорту.

4. Строк виконання заходів з відстеження.

Відстеження рішення проводилось за період з 28.07.2011 по 02.04.2012.

5. Тип відстеження.

Повторне відстеження.

6. Метод одержання результатів відстеження.

Для проведення повторного відстеження результативності використовувався статистичний метод одержання результатів, які були одержані відділом логістики та зв’язку протягом обраного періоду.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних.

Враховуючи ціль прийняття рішення для відстеження результативності регуляторного акту було визначено наступні показники результативності:

  • рівень поінформованості суб'єктів господарювання та фізичних осіб з основних положень регуляторного акту;
  • кількість належним чином обладнаних майданчиків для паркування (обладнання паркоматами, позначення дорожніми знаками та розміткою (суцільною синьою смугою на проїзній частині та бордюрі) тощо).

Дія регуляторного акту не впливає на кількість суб'єктів господарювання та фізичних осіб, на які він розповсюджується, тому цей показник не буде застосовуватись при відстеженні результативності регуляторного акту.

8. Кількісні і якісні значення показників результативності.

З часу набрання чинності регуляторного акта до відділу логістики та зв’язку не надходило звернень суб'єктів господарювання та фізичних осіб з питань основних положень вказаного регуляторного акту, що свідчить про належну проінформованість населення міста.

За період з 28.07.2011 по 02.04.2012 організацію та проведення діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів на території м. Суми здійснювало КП СМР «Сумипарксервіс». У зв’язку із неможливість підприємства обладнати майданчики для паркування автотранспорту у відповідності до вимог чинного законодавства через брак коштів, а також враховуючи значну заборгованість до місцевого бюджету, пов’язану із несплатою збору за місця для паркування автотранспорту, з 02.04.2012, згідно із наказом директора, діяльність КП СМР «Сумипарксервіс» була призупинена. 17 квітня 2012 року відповідно до наказу директора КП СМР «Сумипарксервіс на підприємстві було звільнено контролерів-паркувальників.

З початку квітня цього року в м. Суми платне паркування транспортних засобів не здійснюється.

На сесії Сумської міської ради 25.07.12 прийнято рішення №1616-МР «Про припинення комунального підприємства Сумської міської ради «Сумипарксервіс» шляхом ліквідації» та утворено ліквідаційну комісію.

Враховуючи необхідність належного обладнання майданчиків для паркування, відділом логістики та зв’язку здійснюється конкурсний відбір підприємств відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Наказу Держжитлокомунгоспу від 11.11.2005 № 160 «Про затвердження положення про порядок конкурсного відбору підприємств з утримання об’єктів благоустрою населених пунктів» та рішення Сумської міської ради «Про організацію проведення конкурсу з визначення операторів паркування транспортних засобів на території міста Суми». За умови визначення за результатами конкурсного відбору переможця, з ним буде укладено Договір про обладнання та утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

Дія даного регуляторного акту створює сприятливі умови для розвитку мережі місць паркування , сприяє впровадженню сучасних методів їх організації, покращанню естетичного вигляду вулиць та доріг міста та підвищенню безпеки дорожнього руху.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконавчого комітету

В.М. Волонтирець