002.jpg

Щороку 15 березня відзначається Всесвітній день захисту прав споживачів.

Захист прав споживачів в Україні – один із пріоритетних напрямків захисту прав людини, ключовий інструмент перебудови економіки та якісного удосконалення здійснюваних реформ.

За рішенням ОНН це свято відзначається у річницю виступу Президента США Джона Ф.Кеннеді в Конгресі 15 березня 1961 року. На цьому виступі були проголошені чотири основних права споживача: на безпеку, на інформацію, на вибір і на право бути почутим, які пізніше лягли в основу Закону про захист прав споживачів. Кеннеді сказав: «Ми всі споживачі. Навіть Президенти».

Тому цей день – не просто важлива дата в календарі, але й прекрасна можливість для кожного з нас розширити свої знання, стати поінформованим споживачем.


Шановні споживачі, відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Сумської міської ради завжди радий Вам допомагати у вирішенні проблемних питань, які виникають при здійсненні покупок.

Не залишайтесь наодинці, будьте поінформованими – звертайтесь до нас за адресою: м. Суми, вул. Горького, 21. каб. 209, тел. 700-654, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.