001.jpg

Про мету, час і місце проведення масових акцій їх організатори (уповноважені особи) завчасно сповіщають орган місцевого самоврядування, подаючи письмове повідомлення (звернення).

У повідомленні зазначаються дата, форма, мета, місце проведення заходу, маршрут руху, час його початку та закінчення, передбачувана кількість учасників, необхідність використання звукопідсилювальної апаратури, прізвища, імена, по батькові організаторів та осіб, відповідальних за додержання громадського порядку з боку учасників заходів, місце їх проживання, контактні телефони, дата, підписи авторів повідомлення.

Повідомлення може бути надіслане поштою або особисто передане організаторами акції або через уповноважену особу до відділу звернень громадян (пл. Незалежності, 2, каб.14) або до канцелярії (для представників інститутів громадянського суспільтва, юридичних осіб) (пл. Незалежності, 2, каб.7). Також повідомлення можна направити електронною поштою з підтвердженням про отримання: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (канцелярія), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (відділ звернень громадян), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (управління комунікацій та інформаційного забезпечення департаменту комунікацій та інформаційної політики).

Датою отримання повідомлення, надісланого поштою, є реєстрація у відділі звернень громадян або в канцелярії. На отриманих повідомленнях вказується дата та час їх реєстрації.

Повідомлення підлягають розгляду протягом трьох робочих днів з моменту їх реєстрації, а у випадку подання його менше, ніж за три доби - невідкладно. Для розгляду можуть запрошуватись уповноважені особи або організатори акцій.

Масові акції проводяться відповідно до цілей, зазначених у повідомленні, а також у визначені в ньому строки і в обумовленому місці, якщо протягом трьох робочих днів з моменту реєстрації організаторам акцій не надійшло заперечень від органу місцевого самоврядування. Міська влада діє за принципом мовчазної згоди і не надає задокументованих дозволів/погоджень тощо на проведення акцій. Також не підлягають повідомленню до міської ради наміри про проведення заходів на території приватних будинків, родинних святкувань, роздачі рекламно-помоційної друкованої продукції тощо.

Для проведення масових заходів, ініційованих релігійними громадами та організаціями поза межами культових споруд, необхідно також направити до міської ради повідомлення. Прийняття виконавчим органом рішення про надання / не надання дозволу на проведення заходу такі повідомлення не потребують.

У разі отримання кількох повідомлень про наміри проведення масових акцій із зазначенням одного й того ж місця проведення або однакових маршрутів руху, перевага надається повідомленню, поданому раніше (за часом).

З метою запобігання порушення прав і свобод інших мешканців міста, створення перешкод у роботі підприємств, установ і організацій, створення загрози життєзабезпеченню населення, орган місцевого самоврядування може запропонувати заявникові інше місце, або час проведення масової акції.