004.jpg

Узагальнена інформація щодо подачі місцевих ініціатив до Сумської міської ради (2006 - 2014 рр., 2015 р. - )

 Інфографіка (для перегляду відкрийте у новій вкладці або збережіть)MIsceva iniciativa Sumi

09 вересня 2019 року в Книзі реєстрації місцевих ініціатив у місті Суми зареєстроване повідомлення про створення ініціативної групи з питання підготовки, оформлення та подання до Сумської міської ради проекту рішення міської ради «Про Фонд фінансування енергоефективних заходів Асоціацій об’єднань співвласників багатоквартирних будинків». 

Повідомлення про створення ініціативної групи

 

Додаток до рішення Сумської міської ради «Про Порядок внесення місцевих ініціатив на розгляд Сумської міської ради» від 03 березня 2015 року № 4035-МР зі змінами

 

1. Загальні положення

1.1. Порядок внесення місцевих ініціатив на розгляд Сумської міської ради (далі – Порядок) розроблено відповідно до Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Статуту територіальної громади міста Суми та визначає правові засади, організацію, внесення на розгляд та прийняття рішень у порядку місцевої ініціативи з метою забезпечення прав членів територіальної громади міста Суми вирішувати питання місцевого значення.

1.2. Місцева ініціатива – офіційна письмова пропозиція членів територіальної громади міста Суми з питань, які належать до відання місцевого самоврядування, внесена з дотриманням вимог, передбачених цим Порядком, до Сумської міської ради (далі – рада) для розгляду та прийняття відповідного рішення в межах її компетенції.

Місцева ініціатива є формою безпосередньої участі членів територіальної громади міста Суми у місцевому самоврядуванні.

Місцева ініціатива може бути винесена на громадські слухання.

1.3. Право на внесення місцевої ініціативи у місті Суми належить громадянам України, які є дієздатними, досягли 18 років та зареєстровані в установленому порядку на території міста Суми.