005.jpg

В Сумському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Сумської області існує певна система заходів для боротьби з недобросовісними платниками. Насамперед, це постійна співпраця із правоохоронними органами, Державною виконавчою службою.

Робота з боржниками – це щоденна праця, де за допомогою законодавчих важелів ми досягаємо ефективності роботи з порушниками платіжної дисципліни, адже сплачені борги сьогодні – це зарахований стаж працюючим, який позитивно позначиться на майбутніх пенсіях завтра. За цифрами боргів перед Пенсійним фондом стоїть своєчасна виплата пенсій, а також долі тисяч людей та їх забезпеченість в старості.

З метою зменшення заборгованості по платежах до бюджету Пенсійного фонду України протягом 2017 року до органів суду управлінням було пред’явлено 203 позовні заяви про стягнення боргу в примусовому порядку на загальну суму 88133 тис. грн. по відшкодуванню витрат на доставку та виплату пільгових пенсії.

Один з найважливіших та най кропітких шляхів погашення заборгованості перед Фондом є співпраця з органами державної виконавчої служби. Так на сьогоднішній день Сумське об’єднане управління Пенсійного фонду України Сумської області співпрацює з 18 відділами ДВС, в яких на примусовому виконанні знаходяться 3124 виконавчих документів на загальну суму 90419,0 тис. грн.

Сумським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Сумської області було проведено 36 спільних нарад з представниками відділів державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Сумській області на яких затверджені перспективні плани взаємодій між структурами на поточний рік.

Завдяки сумісній роботі двох структур з початку року проводиться утримання з пенсії 85 боржників та утримання із заробітної плати 133 боржників, що дозволяє в середньому в місяць отримувати в рахунок погашення заборгованості 19,7 тис. грн. На виконання рішень судів у розшуку перебуває 31 боржник та проводиться розшук транспортних засобів 35 боржників.

Від комплексу вжитих правових та організаційних заходів, спрямованих на погашення заборгованості перед Фондом, в рахунок погашення існуючої заборгованості з початку року було акумульовано 19075,5 тис. грн.