006.jpg

За підсумками січня-квітня 2020 року щомісячні страхові виплати, які були направлені Сумським міським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області, для осіб, що постраждали внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також осіб, які мають на них право в разі смерті потерпілого, виріс на 11% та склав 3267,50 грн.

Середній розмір щомісячної виплати для потерпілих на виробництвах вугільної галузі становить 3442,27 грн.

Сумське міське відділення здійснює страхування понад 100 тисяч працюючих на випадок травм і захворювань, отриманих під час виконання службових обов’язків. Зокрема, у разі стійкої втрати працездатності через виробничі причини Фонд здійснює щомісячні страхові виплати, які компенсують втрачений заробіток залежно від ступеня втрати працездатності. Виплати фінансуються до повного відновлення працездатності або впродовж усього життя.

Сьогодні Сумське міське відділення обслуговує біля 3 тисяч таких осіб і членів їх сімей, які кожного місяця отримують від Фонду виплати. 147 з них – потерпілі на виробництвах вугільної галузі (це, зокрема, внутрішньо переміщені особи з Донецької та Луганської областей) та їх родини.

Загалом упродовж чотирьох місяців 2020 року Сумським міським відділенням направлено 35 млн. грн. на щомісячні страхові виплати потерпілим і їх родинам, з яких 2 млн. грн. – на щомісячні виплати потерпілим шахтарям і членам їх сімей. Видатки за цим напрямом зросли на 2 млн. грн. або 5,9% порівняно з тим же періодом минулого року.