003.jpg

За перші два місяці 2020 року до Сумського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області надійшло 14 повідомлень про нещасні випадки на виробництві від роботодавців.

На даний час проведено розслідування 12 нещасних випадків, із них:
10 – пов'язаних з виробництвом (у 2019 році – 15);
2 – не пов'язаних з виробництвом (у 2019 році – 6).

Зареєстровано 1 професійне захворювання (у 2019 році – 2).

Страхові експерти з охорони праці Сумського міського відділення постійно проводять роботу з профілактики нещасних випадків та професійних захворювань серед роботодавців та застрахованих осіб, а саме: було проведено з початку року 3 планових та 9 позапланових перевірок підприємств, організацій, установ, а також забезпечено облік і контроль виконання подань. Надано 16 консультацій та проведено 8 заходів (семінари, наради, «круглі столи») з питань профілактики виробничого травматизму та професійних захворювань. Розміщено у засобах масової інформації 3 публікації з питань охорони праці. На 10 підприємствах міста взято участь в опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці.

Страхові експерти з охорони праці Сумського міського відділення Фонду взяли участь у роботі 12 комісій із перевірки знань з питань охорони праці у працівників підприємств та 3 комісій – з питань охорони праці.

Постійно надається методична та роз’яснювальна допомога страхувальникам та громадянам з питань охорони праці та загальнодержавного соціального страхування. Розповсюджуються нормативні акти з охорони праці, пам'ятки серед страхувальників.

Сумське міське відділення управління
виконавчої дирекції Фонду соціального
страхування України у Сумській області