Print
Hits: 157

Законні представники дитини, які її виховують і не отримують пенсії по втраті годувальника через відсутність у померлого необхідного страхового стажу, мають право на оформлення допомоги на дітей померлого годувальника.

Умови:

Важливо!

Якщо звернення про призначення допомоги на дітей померлого годувальника надійшло не пізніше 12 місяців з дня смерті годувальника, допомога призначається з дня, що настає за днем смерті годувальника. В іншому разі допомога призначається з дня звернення.

Допомога дітям померлого годувальника призначається одному з батьків, або законному представнику дитини та виплачується до досягнення нею повноліття (18 років), а в разі навчання за денною формою в загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах – до досягнення 23 років.

Студенти денної форми навчання можуть оформити допомогу самостійно і отримувати її до закінчення ними навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення 23 років.

На дітей-сиріт допомога призначається до досягнення 23 років незалежно від факту навчання.

Документи для призначення допомоги:

Розмір державної соціальної допомоги на дітей померлого годувальника встановлюється виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, та складає:

Додаткові консультації можна отримати за телефонами: 788-888 (багатоканальний), (050)4078199, (050)4078002.