Print
Hits: 278

Одержувачі державної допомоги (наприклад, при народженні дитини, на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, малозабезпеченим сім’ям, особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, тощо), які через війну змушені були виїхати за межі України, можуть дистанційно відмовитись від неї, у разі такої потреби.

Для цього можна написати відповідну заяву довільної форми, зазначивши у ній: назву органу соціального захисту населення, в якому перебуваєте на обліку; прізвище, ім’я, по батькові отримувача допомоги; адресу зареєстрованого/задекларованого місця проживання/перебування; контактний номер мобільного телефону; адресу електронної пошти (за наявності); вид отримуваної допомоги.

Заява щодо відмови від соціальної допомоги направляється електронною поштою або засобами поштового зв’язку на адресу органу соціального захисту населення в Україні (у випадку отримання допомоги за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання/перебування у територіальних межах Сумської міської територіальної громади - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

За необхідності підтверджуючої довідки про припинення виплати допомоги, таку потребу треба вказати у заяві. Орган соцзахисту направить довідку чи її скан-копію, за бажанням громадянина, електронною поштою або засобами поштового зв’язку.

Також, Мінсоцполітики рекомендує особам, які виїхали з територій, на яких ведуться бойові дії, або які тимчасово окуповані російською федерацією, і місцеві органи соціального захисту не мають можливості здійснювати свої повноваження, надіслати таку заяву до органу соціального захисту обласного підпорядкування (https://www.msp.gov.ua/news/8506.html).

Для зручності громадян, надаємо номери мобільних телефонів, за якими можна отримати інформацію у департаменті (050)078199, (050)078002.