007.jpg

Департаментом протягом лютого прийнято 25 повідомлень про розміщення внутрішньо переміщених осіб.

З 1 по 5 березня прийнято 615 заяв на компенсацію за лютий. Призначено компенсацію 605 власникам за розміщення 1277 ВПО на суму 543 тис. гривень, відмовлено 5 заявникам у зв’язку з розміщення внутрішньо переміщених осіб, які пов’язані родинними стосунками, споріднення яких засноване на шлюбі та кровному рідстві (чоловік, дружина, батько, мати, діти, онуки, зокрема повнолітні) та 5 заявників виявили бажання не розглядати заяву.

Всього ж з початку реалізації функцій по наданню відшкодування за розміщення внутрішньо переміщених осіб, про безкоштовне розміщення призначено компенсації 12152 власникам житла за розміщення 25647 переселенців на суму 10,45 млн. грн., відмовлено 213 заявникам, залишено без розгляду – 69 заяв.

Важливо! Власники приміщень, у яких розміщені внутрішньо переміщені особи, зобов’язані протягом 1 дня також проінформувати про припинення проживання таких осіб. Так, за лютий надійшло 10 повідомлень від власників про зміну місця проживання внутрішньо переміщених осіб, які або ж змінили адресу або повернулися до постійного місця проживання.