005.jpg

Департаментом протягом лютого прийнято 25 повідомлень про розміщення внутрішньо переміщених осіб.

З 1 березня 2024 року Урядом внесено зміни до Постанови від 20.03.2022 № 332, якими обмежено категорії внутрішньо переміщених осіб, які зможуть подати заяву на продовження виплат на проживання на наступний шестимісячний термін.

Із березня 2024 року родини, які повернулись з-за кордону, ще не встигли працевлаштуватися і не мають джерел доходів можуть оформити державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям.

З 1 по 5 березня департамент проводить прийом заяв від громадян, які безкоштовно надали для проживання своє житло внутрішньо переміщеним особам, для отримання компенсації за лютий 2024 року.

Правом на компенсаційні виплати за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у січні 2024 року скористалися 624 власників житла.

Всього було прийнято 632 заяви на виплату компенсації, призначено компенсацію 624 громадянам за розміщення 1327 переселенців на загальну суму 600 тис. грн.

Від листопада 2023 року оформлення виплат внутрішньо переміщеним особам (допомога на проживання) здійснюється уповноваженому члену сім'ї, а не кожному члену родини окремо.

Чи мають право власники зруйнованого внаслідок бойових дій житла на отримання статусу ВПО та виплату на проживання?

Відповідь: Так. Серед тих, хто має право на отримання довідки про взяття на облік як ВПО, є особи, житло яких знищено або пошкоджено (до ступеня непридатного для проживання) внаслідок збройної агресії російської федерації. Такі особи мають право на оформлення допомоги на проживання.

Статистика по оформленню компенсації за надання безкоштовного прихистку за грудень 2023 року:

Прийом здійснюється за наступним графіком:

Запитання:
Чи можна оформити довідку внутрішньо переміщеної особи і допомогу на проживання на новонароджену дитину?