0012.jpg

Службою у справах дітей Сумської міської ради 25.01.2017 року на базі Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 10 проведено зустріч з опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, які виховують дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Станом на 31.12.2017 року на обліку в службі перебувало 258 дітей даної категорії. З них 204 дитини проживало в сім’ях опікунів/піклувальників, 18 - влаштовані до прийомних сімей, 7 – до дитячого будинку сімейного типу.

Під час зустрічі головні спеціалісти служби у справах дітей ЧЕРНЕНКО Світлана Іванівна та ПОГРІБНА Ольга Сергіївна розповіли про результати проведення перевірки умов проживання дітей, які влаштовані до сімейних форм виховання.

Про порядок нарахування різних видів державної соціальної допомоги на дітей та призначення субсидій присутнім розповіла ОХМАТ Анна Іванівна, заступник начальника відділу соціальної допомоги департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради.

Про літнє оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та діяльність позашкільних навчально-виховних закладів доповіла ВОРОПАЄВА Ірина Володимирівна, методист інформаційно-методичного центру управління освіти та науки Сумської міської ради.

ЛІСНА Тетяна Сергіївна, міський педіатр відділу охорони здоров’я Сумської міської ради, розповіла про медичне обслуговування дітей, диспансерний огляд та особливості медичної реформи.

З порядком здійснення соціального супроводу підопічних, прийомних дітей та вихованців дитячого будинку сімейного типу присутніх ознайомила начальник Сумського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ВЕРТЕЛЬ Марія Юріївна.

Психологом, соціальним педагогом Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13, СТЕЦЕНКО Софією Валеріївною, надані поради про шляхи вирішення проблем у вихованні дітей та способи налагодження доброзичливих, довірливих відносин з дітьми.

Наприкінці зустрічі начальником служби у справах дітей, ПОДОПРИГОРОЮ Валерією Володимирівною, було підведено підсумки проведення огляду умов проживання дітей у сім’ях. Озвучені напрями подальшої співпраці служби у справах дітей з опікунами, піклувальниками, батьками-вихователями та прийомними батьками, навчальними закладами та структурними підрозділами Сумської міської ради щодо соціально-правового захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.