003.jpg

Протягом 2019 року під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради А.І. Дмітрєвскої проведено 19 засідань комісії з питань захисту прав дитини, на яких розглянуто 572 питання, із них: 277 питань щодо надання дозволу на укладення майнових угод за участю малолітніх та неповнолітніх, 295 – спірних питань щодо захисту немайнових прав дітей, зокрема щодо: визначення способу участі одного із батьків у вихованні дітей – 22; надання повної цивільної дієздатності – 4; відібрання дітей від батьків у зв’язку із загрозою життю та здоров’ю – 4; визначення місця проживання дитини – 5; зміни прізвища дитини – 4; організації соціального супроводу – 25; завершення соціального супроводу – 39; неналежного виконання батьками батьківських обов’язків – 4; поселення до КУ «Центр матері та дитини» – 2; присвоєння прізвища дитині – 7; підтвердження місця проживання дитини, для виїзду за кордон – 59; надання статусу дітям, які постраждали в наслідок збройного конфлікту – 33, також інші питання.

За результатами розгляду питань на засіданні комісії з питань захисту прав дітей підготовлено 167 проектів рішень виконавчого комітету Сумської міської ради, що на 92% більше ніж у 2018 році.
Слід зазначити, що діяльність комісії є ефективною, скоординованою, налагоджена співпраця всіх суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, які залучені до роботи комісії.
Комісія у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, а також указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції і законів України, актами Кабінету Міністрів України та Положенням про комісію з питань захисту прав дитини.
Комісія сприяє забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.