006.jpg

У квітні 2023 року розпочав свою роботу Національний портал з імунізації в рамках проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який реалізується за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я МОЗ України.

В управлінні охорони здоров’я нагадують, що найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підписав наказ про введення бустерної дози вакцини від коронавірусу для усіх охочих дорослих. Робити бустер можна вже від 6 січня.

Бустерну дозу можна буде колоти після 6 місяців від введення другої дози вакцини. Вона має посилити ефективність вакцини та дати кращий захист від нового штаму «Омікрон».

За минулу добу у Сумах виявлено 687 хворих на коронавірусну інфекцію, у т.ч. 143 дитини, померло 2 особи. Така кількість хворих не спостерігалась раніше у попередні хвилі.

На лікуванні перебуває майже 3 500 осіб, кількість активних дорослих хворих зросла за тиждень на 55%, хворіючих дітей – на 78%.

30 жовтня в Києві відбувся Національний форум «Адвокація на підтримку стратегій із вакцинації проти COVID-19 згідно з Дорожньою картою та їх виконання в Україні».

Основна мета цього заходу – підтримати впровадження вакцинації від COVID-19, зосередженої на пріоритетних групах, як-от літні люди та медичні працівники в Україні.

Державна комісія ТЕБ та НС ухвалила рішення встановити у Сумській області «червоний» рівень епіднебезпеки поширення COVID-19.

Запроваджується такий з 00 години 00 хвилин 23 жовтня 2021 року.

У Сумах організована робота кол-центрів у п’яти закладах охорони здоров’я.

Шановні жителі громади!

На сьогоднішній день епідемічна ситуація в Україні поступово погіршується.

Наразі ми очікуємо поширення небезпечного штаму «Дельта», який зареєстрований більше, ніж у 135 країнах світу.

Працівники КП «Електроавтотранс» на базі підприємства колективно щепились від коронавірусу.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради нагадав про необхідність проведення щеплень від COVID-19 в організованих колективах.